Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, łatwy i szybki mazurek nie tylko na święta wielkanocne.
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 908
Szybkie i niezwykle proste w przygotowaniu ciasto z dodatkiem truskawek. Wart...
Odsłon: 205
Wynajęcie Michelle Morana ( ten z kulinarnych programów i reklam w telewizji...
Odsłon: 37
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 908
Szybkie i niezwykle proste w przygotowaniu ciasto z dodatkiem truskawek. Wart...
Odsłon: 205
Wynajęcie Michelle Morana ( ten z kulinarnych programów i reklam w telewizji...
Odsłon: 37
Składniki
Mąkę zmieszać z cukrem pudrem i posiekać z margaryną. Dodać śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Wstawić na godzinę do lodówki zapakowane w folię spozywczą.
Rozgrzać piekarnik do 200 st.
Ciastem wylepić prostokątną formę, tak aby miało grubość ok 1 cm. Piec 15 minut.
Przygotować krem: Stopić margarynę. Nie studzić. Do miksera wsypać sypkie składniki kremu, dolać wrzącą wodę i miksować do uzyskania jednolitej masy. Dodać ciepłą mrgarynę i ubijać z pozostałymi składnikami.
Ciepły krem rozprowadzić na ciepłym cieście i pozostawić do ostygnięcia.