Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała do gofrów.
...bez mąki pszennej. Polecam.
Odsłon: 135
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 375
Roladki z boczkiem na ciepło przygotujesz w kilka minut i włożysz do piekarni...
Odsłon: 2720
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 62
...bez mąki pszennej. Polecam.
Odsłon: 135
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 375
Roladki z boczkiem na ciepło przygotujesz w kilka minut i włożysz do piekarni...
Odsłon: 2720
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 62
Składniki
Wykonanie: Dynię pokroić na kawałki, wydrążyć, obrać, zalać jedną szklanką wody i gotować powoli. Następnie zmiksować, zasypać cukrem nadal gotować na małym ogniu. Morele ugotować , zmiksować i dodać do marmoladki dyniowej. Smażyć bardzo powoli aż nabierze połysku i odpowiedniej konsystencji. Pod koniec smażenia dodać sok z cytryny. Gotową marmoladkę przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do ostygnięcia.