Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na aromatycznego, pieczonego pstrąga, otulonego wyrazistą marynatą i faszerowanego kaparami. Smaczna, pożywana i zdrowa propozycja obiadowa ;)
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 462
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1616
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1074
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 117
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 97
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 462
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1616
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1074
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 117
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 97
Składniki
Na początku przygotowujemy marynatę: Do miseczki wlewamy olej, dodajemy 2 - 3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz 2 łyżeczki przyprawy do ryb i dokładnie mieszamy.
Ryby dokładnie oczyszczamy, a ich wnętrze oprószamy przyprawą do ryb, układamy plastry cytryny i faszerujemy odsączonymi z zalewy kaparami.
Wypełnione cytryną i kaparami pstrągi, dokładnie nacieramy wcześniej przygotowaną marynatą, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy na około 2 godziny do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
Następnie naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy pod przykryciem* przez około 15 minut. Po tym czasie odkrywamy naczynie i pieczemy na termoobiegu przez kolejne 15 minut. * naczynie można przykryć także folią aluminiową.
Pstrąga podajemy z ulubionymi dodatkami. Życzę smacznego! :)