Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 84
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 107
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 104
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 821
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 346
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 84
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 107
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 104
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 821
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 346
Składniki
Zmielony mak zalewam szklanką wrzątku, czekam aż napęcznieje i odsączam go z nadmiaru wody. Bakalie siekam, masło roztapiam na patelni, bialka ubijam ze szczyptą soli. Mak łączę z miodem, cukrem, bakaliami, różą, masłem i pianą.
Żółtka ucieram z cukrem, dodaję wodę, stopniowo mąkę. Białka ubijam ze szczyptą soli i mieszam z żółtkami. Ciasto przelewam na blachę i piekę 12 minut w 180 st C. Wyjmuję, odrywam ciasto od papieru, smaruję je masą makową i zwijam w rulon. Owijam papierem i pozostawiam do wystygnięcia.
Sok z cytryny przecedzam i mieszam z cukrem pudrem. Ciasto odwijam z papieru, smaruję je lukrem.