Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4969
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 887
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4969
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 887
Składniki
KULKI MIĘSNE: Mięso wyrobić z tartą bułką, mlekiem, jajkiem, posiekaną cebulą i zmiażdżonym czosnkiem. Doprawić solą , pieprzem i mielona papryką. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Gotować 10-15 minut w osolonym wrzątku. Wyjąć, wywar zachować.
SOS: Z mąki i masła zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić szklanką wywaru, zagotować. Połączyć ze śmietaną i musztardą. Doprawić solą i pieprzem. Dodać kulki mięsne oraz ugotowany kalafior i makaron. Mocno podgrzać. posypać natką pietruszki.
SMACZNEGO