Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to przepis M. Kuronia,, bardzo dobry, polecam również z innym makaronem np. kokardkami.
Polecam.
Odsłon: 146
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 797
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 40
Polecam.
Odsłon: 146
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 797
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 40
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z łyżką oliwy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i przesmażamy rozdrobnionego łososia. Po 2-3 minutach dodajemy Mascarpone, dokładnie mieszamy. Gdy ser się rozpuści dodajemy pieprz i koperek lub pietruszkę oraz sok z cytryny. Ugotowany makaron mieszamy z sosem i natychmiast podajemy. Można jeszcze posypać tartym serem np Parmezanem lub Grana Padano. Smacznego.