Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak i brukselka to bardzo zdrowe warzywa, jedzone często bez przekonania. Ale podane w postaci sosu do makaronu, z dodatkiem śmietany, pieczarek i chili z pewnością zadowolą nawet wybredne podniebienia.
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 24
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 22
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 465
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 307
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 24
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 22
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 465
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 307
Składniki
szpinak rozmrażamy na sitku, tak aby pozbyć się nadmiaru wody cebule i czosnek obieramy i siekamy w drobną kostkę pieczarki obieramy i kroimy na ósemki brukselki myjemy, odcinamy twarde końce i kroimy na ćwiartki ostrą papryczkę kroimy w cienkie plasterki. na głęboką patelnię lub do szerokiego garnka wlewamy odrobinę oliwy z oliwek i przesmażamy najpierw cebulę z czosnkiem i papryczką, następnie dodajemy pieczarki i brukselkę, na samym końcu dodajemy szpinak i duśmy pod przykryciem około 5 - 10 minut Nie zapomnijcie na końcu o śmietanie :) Zapraszam! www.pojdziewcycki.pl