Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialne i proste danie, które znalazłam w książce Gordona Ramseya. Robię je bardzo często, bo domownicy je uwielbiają! :)
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 56
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1548
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 57
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 56
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1548
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 57
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie - al dente.
Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni na złoto. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Gdy cebula się zeszkli - wlewamy na patelnię śmietankę i doprawiamy pieprzem. Pieprzu dajemy więcej, niż zazwyczaj, bo śmietana go wchłonie i nie będzie intensywny.
Chwilę dusimy cały czas mieszając, aż śmietanka zgęstnieje. Następnie dodajemy mrożony groszek.
Czekamy do momentu, aż groszek się podgrzeje i rozmrozi - nie za długo, bo ma być zielony i chrupiący :)
Na talerzu układamy makaron i polewamy go śmietanowym sosem z boczkiem i groszkiem.
Smacznego :)