Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko i pysznie <3
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 52
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 24
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 17
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 16
Sernik z dodatkiem serka mascarpone - wyjątkowo delikatny, śmietankowy i krem...
Odsłon: 19
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 52
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 24
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 17
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 16
Sernik z dodatkiem serka mascarpone - wyjątkowo delikatny, śmietankowy i krem...
Odsłon: 19
Składniki
Makaron gotujemy al dente, odcedzamy. Kiełbaski gotujemy przez 10 min w wodzie z dodatkiem liści laurowych. Przekładamy na talerz i kroimy ukośnie na 2 cm kawałki. Na rozgrzanym oleju szklimy posiekaną szalotkę, dodajemy pokrojoną fasolkę, kiełbaski i razem podsmażamy. Następnie zalewamy bulionem, dodajemy koncentrat i dusimy pod przykryciem kolejne 10 min. Do smaku doprawiamy cukrem, solą, solą czosnkową i pieprzem. Do sosu wsypujemy majeranek, lekko podgrzewamy, wrzucamy makaron i dusimy przez kilka chwil. Podajemy od razu po przygotowaniu.