Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron w innym wydaniu :-)
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 264
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 264
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 372
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 108
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
1) Cebulę podsmażamy na złoty kolor, następnie dodajemy pokrojone pieczarki, które doprawiamy solą i pieprzem w celu puszczenia soków (można również dodać trochę wody) i dusimy na małym ogniu aż zmiękną. 2) Kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni (kurczak nie może być spalony - powinien być miękki i biały). 3) Makaron gotujemy jak na opakowaniu.
Gdy pieczarki będą miękkie dosmaczamy według uznania: Vegetą, solą i pieprzem oraz posiekaną natką z pietruszki. Dodajemy usmażonego kurczaka, całość mieszamy i na koniec zabielamy śmietaną. Konsystencja powinna być płynna jednak nie wodnista (jeżeli jednak mamy za dużo wody to zagęszczamy odrobiną mąki z rozrobioną wodą). Do makarony wrzucamy sos z kurczakiem i dokładnie mieszamy. Podawać z posypaną pietruszką i jeżeli ktoś lubi można również posypać odrobiną sera żółtego. SMACZNEGO :-)