Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 203
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 74
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 203
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 74
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
1 Masło utrzeć z miodem, dolewając około 1/3 szklanki wody. 2 Jabłka umyć, ściąć wierzchy, wydrążyć gniazda nasienne. Figi wymieszać z migdałami (można dodać łyżkę konfitury śliwkowej). Następnie nadziać nimi wydrążone jabłka. Owoce ułożyć w żaroodpornym naczyniu, polać przygotowanym miodowym sosem. 3 Całość piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C, tak długo, aż jabłka będą miękkie. W trakcie pieczenia jabłuszka kilka razy polać sosem zbierającym się na dnie naczynia. Gotowe jabłka wyjąć. Ostudzić, a następnie wstawić do lodówki na 30-40 min.