Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite, zapiekane łódeczki ziemniaczane otulone aromatycznymi przyprawami. Tak przygotowane ziemniaczki są świetne jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska :)
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 873
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 28
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 97
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 111
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 873
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 28
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 97
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 111
Składniki
Obrane i umyte ziemniaczki kroimy na ćwiartki i lekko je podgotowujemy (około 10 - 12 minut). Następnie podgotowane i ostudzone ćwiartki ziemniaków skrapiamy olejem rzepakowym i oprószamy solą, świeżo zmielonym pieprzem, koperkiem, majerankiem, czosnkiem granulowanym, pieprzem cayenne oraz mielonym kminkiem. Wszystko dokładnie mieszamy, tak aby przyprawy dokładnie otulały każdą łódeczkę. Łódeczki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 15 - 20 minut. Gotowe łódeczki świetnie komponują się z sosem czosnkowym. Życzę smacznego! :)