Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis prosto z meksyku - Licuado de Melon - orzeźwiający napój z arbuza i limonki. Sprawdza się na upał idealnie!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2129
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 210
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2129
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 210
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Miąższ arbuza kroimy w grubą kostkę. Wkładamy do dużej miski i zalewamy oziębioną wodą. Odstawiamy na 10-15 minut.
Następnie powstałą wodę przelewamy do dużej miski. Posługując się drewnianą łyżką lub kopyścią, za pomocą sitka wyciskamy cały sok z owoców.
Limonki myjemy i wyciskamy z nich sok. Dodajemy do wody arbuzowej. Całość słodzimy płynnym miodem - 1-2 łyżki (wg uznania).
Napój wlewamy do szklanek, dodajemy dużo kostek lodu i.... pijemy! :)