Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-07-2015
Propozycja na lekką, prostą i szybką w przygotowaniu sałatkę z pomidorów, sałaty masłowej i natki pietruszki, otuloną sosem czosnkowo - cyrtynowym. Sałatka świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub jako zdrowa, samodzielna przekąska :)
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 17
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 79
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 399
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19575
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 17
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 79
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 399
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19575
Składniki
Na początku przygotowujemy sos: Do miseczki dodajemy ciepłą wodę i rozpuszczamy w niej cukier brzozowy*, a następnie dodajemy olej rzepakowy (tłoczony na zimno), sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem. * dodajemy tyle cukru, aby w całości wyczuwalna była nuta słodyczy
Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki, pomidora kroimy w kostkę lub półćwiartki, a natkę pietruszki siekamy. Wszystko przekładamy do miseczki, zalewamy sosem, mieszamy i gotowe! Życzę smacznego! :)