Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na złoty kolor (2-3 minuty). Dodać pokrojone pieczarki i smażyć przez kolejne 10 minut.
Obraną, oczyszczoną z nasion i pokrojoną w kostkę cukinię oraz paprykę, smażymy z pieczarkami przez kolejne 10 minut. W trakcie dodajemy ok ½ -1 szklanki wody.
Gdy cukinia z papryką będą już pół-miękkie, dodać 3 sparzone wcześniej, obrane i pokrojone w kostkę pomidory.
Na zakończenie dodając 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego i przyprawiając bazylią, pieprzem i solą, gotować jeszcze przez około 3-4 minut.