Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leniwe można robić różnie. Moje są mocno serowe i puszyste, dzięki ubitej pianie z białek.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 692
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16806
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 119
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 692
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16806
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 119
Składniki
Ser zmielić, dodać do niego żółtka, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z serem i mąką. Z ciasta serowego formować wałki o średnicy ok. 3 cm, spłaszczyć, tępą stroną noża zrobić kratkę. Kroić ukośne kluski i natychmiast gotować w lekko osolonej wodzie. Czas gotowania to 2- 3 minuty. Leniwe można podawać polane stopionym masłem i posypane zrumienioną bułką tartą, z cukrem lub bez, jak kto lubi. :)) Smacznego.