Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5370
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 43
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5370
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 43
Składniki
W garnuszku roztrzepujemy jajka, żółtka i cukier; do połączenia. Dodajemy masło, sok i skórkę z cytryn.
Stawiamy na kuchence; podgrzewamy na małym ogniu. Mieszamy, do zagotowania i zgęstnienia kremu i otrzymania gładkiej konsystencji.
Przecedzamy przez sitko. Przelewamy do wyparzonego słoika.
Krem ten można przechowywać w lodówce do 2 tygodni. Z podanych składników wyszedł mi prawie pełny 500g słoiczek kremu.