Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 693
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16812
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 121
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 693
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16812
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 121
Składniki
Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Rozgrzewamy piekarnik do 160 stopni.
Mąkę, proszek do pieczenia oraz 40g mąki ziemniaczanej przesiewamy. Osobno ucieramy mikserem masło z cukrem. Następnie dodajemy kolejno jajka. Na końcu dodajemy ekstrakt pomarańczowy. Sypkie składniki łączymy z mokrymi. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao, a do drugiej 20g mąki ziemniaczanej. Do papilotek nakładamy po łyżce, naprzemiennie obie masy. Foremki wypełniamy do 3/4 wysokości, może być odrobinę więcej. Pieczemy 25 minut.