Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczne i szybkie danie
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 68
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 280
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5435
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 68
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 280
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5435
Składniki
Na patelni rozgrzac oliwe. Dodac cebule, posiekany czosnek, pieprz, cumin, cynamon, imbir i kurkume , chwile podsmazyc. Dodac pokrojone daktyle, morele, rodzynki i migdaly ( migdaly wczesniej lekko podsmazyc na suchej patelni ).
Kuskus zalac bulionem i przykryc. Kiedy wciagnie plyn dodac 2 lyzki oliwy oraz podsmazona cebule z bakaliami, wymieszac. Dodac skorke otarta z cytrymy oraz 1 lyzke soku. Wszystko dokladnie wymieszac. Na koniec udekorowac daktylami i podpieczonymi migdalami.