Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
taki sosik zawsze robię do makaronu lub ziemniaków
Przepis dnia
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 4431
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 123
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 181
Przepis dnia
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 4431
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 123
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 181
Składniki
kurki oczyścić umyć i pokroić na mniejsze kawałki cebulę pokroić w kostkę na patelni rozgrzać odrobinę masła lub oleju, dodać pokrojona w kostkę cebulę, zeszklić, dodać kurki , podsmażyć, dodać rosołek w kostce rozpuszczony w szklance gorącej wody, gotować ok 15 minut, dodać śmietanę, sól pieprz do smaku i zioła prowansalskie. (Sos można zagęścić łyżką mąki ale niekoniecznie.)