Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak bardzo dobry jest przyprawiony ostro, ale jeśli ktoś nie lubi można paprykę ostrą zamienić na słodką.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Przysmażyć na oleju zmiażdżone ząbki czosnku. Pierś pokroić w kostkę i dodać do czosnku. Polać sosem sojowym i dalej smażyć.
Na tym samym tłuszczu przysmażyć pokolei wszystkie warzywa pokrojone w kostkę. Wszystko dodać do mięsa. Przyprawić solą, pieprzem i ostra papryką. Dodać troszkę wody i chwilę dusić. Podawać z ryżem.