Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ten przepis również zobaczyłam w tv, wypróbowałam bardzo dobre azjatyckie danie.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6912
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 155
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 336
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6912
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 155
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 336
Składniki
Podsmażamy posiekana cebulę z czosnkiem oraz papryką chili, dodajemy pokrojona w kostkę pierś z kurczaka smażymy kilka minut, wlewamy mleko kokosowe, dodajemy pastę curry dusimy wszystko przez kilka minut
Do podduszonego kurczaka dodajemy pędy bambusa, wsypujemy pieczarki pokrojone w ćwiartki, paprykę pokrojoną w paski, mini kolby pokrojone w plasterki, doprawiamy solą posypujemy kolendrą lub natka pietruszki. Podajemy z ryżem. Danie to jest w wersji ostrej, jeżeli ktoś woli mniej pikantne wystarczy dodać mniej chili i pasty curry.