Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna wersja kurczaka na słodko. Przyznaje, że mieszanie owoców z mięsem jest bardzo przyjemne.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20989
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20989
Składniki
Mięso nacieramy papryką i curry a następnie podsmażamy na patelni na złoto. Przekładamy do żaroodpornego naczynia, skrapiamy sokiem z cytryny i zalewamy bulionem z kostki pieczeniowej.
Brzoskwinie i mango kroimy w kostkę i wrzucamy do naczynia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 40 min.
Wyjmujemy z piekarnika, odlewamy sos z owocami (pozostawiając na dnie odrobinę sosu) i kurczaka wstawiamy z powrotem do piekarnika na ok 15 min.
W tym samym czasie odlany sos przekładamy na patelnię i redukujemy. Śmietankę mieszamy z mąką i przelewamy przez sitko do sosu. Mieszamy i przyprawiamy solą i pieprzem.
Kurczaka podajemy z ryżem, lub pieczonymi ziemniakami, polewamy sosem.
Smacznego!