Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
oryginalny, kremowy smak sosu, z delikatnie wyczuwalnym posmakiem orzechów :-)
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 108
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 106
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 108
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 106
Składniki
Mięso kroimy w dosyć drobną kostkę, smażymy na oleju, przyprawiając solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką. Przekładamy na talerzyk. Na tej samej patelni smażymy pokrojoną drobno cebulę z czosnkiem, przekładamy do garnka, dodajemy pomidory z puszki, musztardę, bulion, masło orzechowe, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką. Gotujemy na małym ogniu ok. 10 min, dosyć często mieszając. Gdy sos zrobi się gęsty, wkładamy usmażone mięso i gotujemy jeszcze 2-3 min. Podajemy z ryżem, można posypać pietruszką. Smacznego :-)