Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty i delikatny kurczak w pietruszce.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5280
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 103
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5280
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 103
Składniki
Kurczaka kroimy na kawałki, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie przygotowujemy marynatę: siekamy drobno natkę pietruszki i mieszamy ja z oliwą, papryką, solą i pieprzem. Przygotowaną marynatą nacieramy dokładnie każdy kawałek kurczaka. Wstawiamy do lodówki na około dwie godziny. Po tym czasie przekładamy do naczynia żaroodpornego, do kurczaka dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, mieszamy. Na koniec wrzucamy pomidorki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 C. Pieczemy do miękkości (około godziny).