Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-03-2008
Chińszczyzna w polskich warunkach :-)))
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 30
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2715
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 105
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 92
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 30
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2715
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 105
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 92
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić w dużą kostkę. Do miski wycisnąć 2 ząbki czosnku, dosypać 1 łyżkę curry, jogurt naturalny, musztardę i sok z cytryny. Doprawić pieprzem i solą. Odstawić do lodówki. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucic połowę cebuli pokrojonej w kosteczkę. Gdy się zeszkli dodać ananasa a następnie kurczaka i smażyć ok. 7 min. Po usmażeniu całość przełożyc do miseczki i przykryć pokrywką. Patelnię wymyć i ponownie rozgrzać na niej oliwę dorzucając 2 połówkę cebuli. Gdy się zeszkli wsypać ryż /surowy/ i wszystko zamieszać. Gdy ryż nieznacznie zmieni kolor dołożyć 1 ząbek czosnku /rozgnieciony/, resztę curry, dolać wino i rozpuszczony w 3/4 litra wody bulion. Przykryć szczelnie przykrywką i czekać aż ryż zmięknie, w razie potrzeby podlewając wodą. Na koniec dołożyć kurczaka z ananasem, łyżkę masła, tabasco i wszystko dokładnie wymieszać.