Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nastał czas na rozgrzewacze jesienne...temperatura na zewnàtrz nie rozpieszcza ... niestety chociaż to danie sprawdza się I smakuje o każdej porze roku ;-)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
piersi z kurczaka myjemy,osuszamy papierowym ręcznikiem,kroimy na małe kawałki albo plastry,dodajemy odrobinę soli,opròszamy pieprzem,sos sojowy i olej,mieszamy i tak odprawiony mięsko odstawiamy na 15 min
w międzyczasie kroimy w paski wszystkie warzywa,miażdżymy czosnek,rozgrzewamy olej i wrzucamy na patelnię cały mix warzywny I mieszajàc smażymy na chrupko jakieś 5,7 minut,doprawiajàc solà,pieprzem,chilli I sosem ostrygowym
na drugiej patelni podsmażamy na rumiano kawałki kurczaka aż zmięknà i podsmażà siė wybornie na złoty kolor,odstawiamy na chwilę następnie wrzucamy do warzyw i wszystko smażymy jeszcze ok 5 minut
wszystko na koniec posypujemy zielonà pietruszkà,koperkiem albo kolendrà jak lubimy oczywiście ale niekoniecznie ;-) podajemy z patelni- tak smakuje najlepiej ;-) można dodatkowo podać z ryżem jaśminowym ale to kwestia smaku i dodatku :-) Sama kura z warzywami też wymiata ;-)