Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Będąc każdorazowo w górach nie mogę o niej zapomnieć. Ten smak. Ta kwaśność . Aby móc cieszyć się jej smakiem częściej postanowiłem zrobić ją w domu. A jak wyszła. Córka powiedziała, że jest jeszcze lepsza.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1183
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1183
Składniki
1. Wlej ok. 3 litry wody. Boczek włóż do garnka i zagotuj. Następnie włóż marchewkę, pietruszkę, liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego i dopraw wstępnie solą i pieprzem.
2. Kiedy boczek będzie miękki wyjmujemy go i kroimy w kostkę.
Do gotującego się wywaru dolewamy ok. 1/3 lub pół szklanki kwasu z kapusty w zależności od preferowane kwaśności i wrzucamy kapustę ( może być pokrojona) – WAŻNE nie wyciskamy kapusty!!!.
4. Na osobnej patelni smażymy pokrojoną w kostkę słoninę i cebulę aż będą złocisto-brązowe i dodajemy do gotującej się kapusty. Gotujemy aż kapusta będzie w miarę miękka. Następnie kroimy kiełbasę na grubsze kawałki i wrzucamy do zupy.
5. Na sam koniec wyciskamy przez praskę czosnek i doprawiamy wszystko do smaku pieprzem i solą ( wg uznania). Gotujemy jeszcze ok. 20 minut aby wszystkie składniki wydobyły swój aromat.