Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 196
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 196
Składniki
z maki, 4żołtek ,masła, proszku do pieczenia,cukru pudru,zagniatamy ciasto i odstawiamy do zamrażarki aby stwardniało,następnie dzielimy je na pół i rozwałkowane kładziemy na nasmarowana i posypaną bułką tarta blaszkę nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika 180st na parę minut aby się delikatnie zarumieniło.
masę serową robimy bardzo szybko i prosto mianowicie ziemniaki i ser mielimy przez maszynkę dodajemy 7 żółtek, cukier,rodzynki ,migdały, olejek cytrynowy ,skórkę z cytryny,wszystko dokładnie mieszamy na końcu ubijamy na sztywno piane z białek które zostały z 7 jaj i dodajemy do masy serowej delikatnie mieszając.całość wylewamy na podpieczony spód na wierzch układamy paski z pozostałego ciasta i pieczemy w piecu 180 st ok 1 - do 1,5 GODZ .w zależności od ilości masy posypujemy po upieczeniu cukrem pudrem SMACZNEGO