Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwsze ciasto jakie nauczyłam się piec. Zawsze wychodzi!.
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9969
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9969
Składniki
Margaryna+mąka+proszek+żółtka+ 1/4 szkl.cukru
Mieszamy rączkami wyrabiając kruszonkę. Dzielimy ją na 3 części.
1 część kładziemy na blahchę - na nią owoce.
2 część mieszamy z kako - kładziemy na owoce.
Ubijamy białka wsypując powoli szklankę cukru - pianę wykładamy na część 2.
3 częścią kruszonki posypujemy białka.
Pieczemy w 180 st. C.około 40min. Z białek powinna powstać beza.
Smacznego!