Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
śliczne kruchutkie ciasteczka z powidłami.
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 96
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 313
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 19395
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 222
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 96
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 313
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 19395
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 222
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Masło, margaryna, jajka, śmietana mają być zimne-prosto z lodówki. Ciasto dajemy do woreczka i chowamy na 45 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto wałkujemy cienko i wykrawamy z niego małe kółka np kieliszkiem do szampana, 4 kółka to dwa ciasteczka.
Kółka sklejamy białkiem, smarujemy powidłami, zwijamy i przecinamy na pół. Płatki odchylamy.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy na złoty kolor około 10-15 minut. Ostudzone posypujemy cukrem pudrem.