Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne słone i kruche paluszki idealnie pasują do barszczyku czerwonego lub po prosyu do pochrupania. U mnie w domu bardzo szybko znikają ze stołu :)
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 290
Przepis dnia
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 4519
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 131
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 191
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 290
Przepis dnia
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 4519
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 131
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 191
Składniki
Masło lub margarynę posiekać z mąką, dodać 3 jaja i 2 żółtka, mleko, sól.
Szybko zarobić ciasto tylko do sklejenia się składników. odłożyć w chłodne miejsce na 2-3 godz. Po tym czasie ciasto podzielić na 2 części, rozwałkować prostokąty posmarować białkiemi startm serem wymieszanym z kminkiem.
Z prostokątów kroić nożem paski szrokości 2 cm i układac na brytfance posmarowanej tłuszczem. Piec na jasno złoty kolor.