Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto, można a nawet trzeba przygotować dzień wcześniej, rozpływa się w ustach, a robi się szybko
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 272
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1195
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 119
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 272
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1195
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 119
Składniki
Mąkę przesiać, zimny tłuszcz zetrzeć na tarce, dodać drożdże roztarte z cukrem, żółtka, śmietanę, zarobić ciasto i dać na noc do lodówki.
Do masy makowej dodać ubite białka i bułkę tartą, wymieszać. Ciasto podzielić na 6 porcji, każdą rozwałkować w cienki prostokąt, posmarować makiem, zwinąć w roladki i po 3 ułożyć na blaszce. Podczas pieczenia ciasto rośnie, piec w temp 180" ok 40 min. Zimne posypać cukrem pudrem