Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupka krem, nie możemy się oprzeć:)
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 187
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 110
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 87
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 208
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 187
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 110
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 87
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 208
Składniki
W dużym garnku o grubym dnie rozgrzać olej. Wrzucić cebulę, czosnek, kalafior i brokuły i podsmażać na wolnym ogniu przez 4 minuty. Wsypać mąkę i jeszcze chwilę smażyć stale mieszając. Powoli dolewać mleko i wywar, doprowadzić do wrzenia stale mieszając. Zmniejszyć ogień i gotować 20 min
Wyjąć część warzyw i odłożyć na później, wsypać ser i podgrzewać do rozpuszczenia i zmiksować i doprawić. Przełożyć zupę do podgrzanych miseczek, udekorować różyczkami warzyw i serem posypanym papryką i natychmiast podawać.