Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenie naszych dwóch "różyczek". Nawet nie sądziliśmy, że aż tak pysznie wyjdzie.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 977
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 219
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20992
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 977
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 219
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20992
Składniki
Brokuł dzielimy na różyczki, zalewamy zimną wodą (800 ml), gotujemy 10 min, po czym zestawiamy z ognia i studzimy. Miksujemy na gładko z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do smaku oprawiamy solą i pieprzem. Kalafior dzielimy na różyczki, zalewamy zimną wodą (400 ml), gotujemy 10 min, zestawiamy z ognia i studzimy. Miksujemy na jednolita masę dodając śmietanę. Do smaku doprawiamy solą i białym pieprzem. Krem z brokułu i z kalafiora podgrzewamy osobno. Do głębokiego talerza wlewamy krem z brokułu, na wierzch wlewamy krem z kalafiora. Podajemy z grzankami i posiekaną natką pietruszki.