Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i sycąca pieczarkowa zupa krem z pulpecikami. Doskonała na obiad dla całej rodziny. Gdy nie masz czasu na kompletny obiad z 2 dań, ta zupa nasyci Cie i zadowoli:)
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 313
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 18
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 117
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 313
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 18
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 117
Składniki
Zagotowuję dwa litry wody i wrzucam 4 kostki rosołowe drobiowe.
Pory oczyszczam, opłukuję, kroję w cienkie plasterki. Na patelni rozpuszczam masło, wrzucam pokrojone pory i duszę pory, aż się zeszklą.
Pieczarki oczyszczam, kroję w plasterki i wraz z porami dodaję do zupy. Dla lepszego smaku pieczarki można chwilę poddusić na maśle, dodając sól i pieprz.
Mięso mielone wykładam do miski. Dodaję posiekaną cebulę i jajko. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Formuję malutkie pulpeciki, wkładam do zupy. Gotuję około 20 minut.
Dodaję serki, gotuję 3 minuty, przyprawiam. Zupę można posypać koperkiem lub posiekaną natką.