Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki po hiszpańsku najlepiej smakują z tostami lub bagietką.
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 16
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 962
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 334
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, ale równie smaczna i pożywna. Na pewno...
Odsłon: 81
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 16
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 962
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 334
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, ale równie smaczna i pożywna. Na pewno...
Odsłon: 81
Składniki
Najpierw robimy marynatę na krewetki, czyli mieszamy ze sobą oliwę z oliwek, paprykę, oregano, sól i pieprz. Do tego wrzucamy krewetki i marynujemy ok 30 minut. Wyjmujemy z marynaty i podsmażamy na maśle. Potem posypujemy jeszcze papryką, dodajemy posiekany czosnek i jeszcze chwilkę smażymy aż nie będą surowe. Całość jeszcze na ogniu polewamy vermutem i pietruszką, mieszamy i zdejmujemy z ognia. Trzymamy na patelni jeszcze kilka minut zanim podamy danie na talerzu.