Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 238
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 238
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Składniki
Pory kroimy na cienkie plasterki, wypełniamy nimi dno naczynia żaroodpornego, pamiętajmy jednak, że plasterki pora muszą być rozdrobnione w palcach. Wypełnione porami dno posypujemy z wierzchu solą i pieprzem. Na por kładziemy pokrojone kawałki piersi z kurczaka, po czym posypujemy je pieprzem i solą, a następnie przykrywamy mięso resztą pora, tak aby było dokładnie pokryte. Całość pokrywamy grubą warstwą majonezu. Przykrywamy naczynie żaroodporne i wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok. 200 stopni. Pieczemy ok. 1 godziny aczkolwiek lepiej potrzymać 1,5 h. Życzę smacznego