Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
letnie i bardzo smaczne! Są to knedle z twarogu, a nie z ziemniaków
Przepis dnia
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 4363
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 117
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 169
Przepis dnia
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 4363
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 117
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 169
Składniki
Z twarogu, jajka i mąki zagnieść ciasto, zrolować wałek i pokroić na 14 części. Do każdej części dodać po kawałku moreli i 1/4 łyżeczki cukru. Ulepć kulkę. Podczas gotowania, zarumienić na patelni bułkę tartą (4 łyżki) i dodać masło (1/4- 1/3 kostki). Po ugotowaniu i zahartowaniu knedli wrzucić je na gorącą palelnię z zarumienioną bułką i zostawić na chwilę (knedle zrobią się troszkę twardsze). www.cos-pysznego.blogspot.com