Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
fantastyczne danie na letnie upały może być podane jako główne lub smakowity deser.
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 101
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 101
Składniki
ziemniaki obrać i ugotować do miękości w lekko osolonej wodzie, przecisnąć przez praskę lub maszynkę do mięsa. Do ziemniaków dodać jajko oraz szklankę mąki i zagnieść ciasto jeżeli będzie się bardzo kleić do dłoni to dosypać trochę mąki. Ciasto powinno być elastyczne lekko kleiste. z brzoskwiń każdą połówkę przekroić na ćwiartki, jeżeli są mocno dojrzałe do można obrać ze skórki
Z ciasto odrywać kawałki i uformować kulki które później rozpłaszczyć na dłoni. na placuszek ciasto położyć ćwiartkę brzoskwini, dokładnie zlepić i uformować kulkę. tak zrobione knedla włożyć do gotującej się wody, gotować około 5 minut od wypłynięcia. polać śmietaną wymieszaną z cukrem pudrem Smacznego !