Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ku radości najmłodszego w rodzinie - knedle z truskawkami wg przepisu Babci. :) I jak tu nie tęsknić za latem?
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 620
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 606
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 89
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 620
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 606
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 89
Składniki
Wodę zagotować z margaryną. Do miski z mąką i solą wlać gorącą wodę z margaryną i wyrabiać ciasto drewnianą łyżką.
Ciasto przełożyć na stolnicę i wyrobić elastyczną masę.
Odrywać po kawałku ciasta, formować cienkie płatki, wkładać po jednej mrożonej truskawce i formować knedle.
Gotować w osolonej wodzie 3-4 minuty od momentu wypłynięcia.
Podawać z bitą śmietaną.
Smacznego!