Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna kompozycja smakowa. To takie "pyzy" z mięsem.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 256
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 33
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 256
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 33
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Składniki
Filety razem z migdałami, kuminem, kolendrą, imbirem, czosnkiem i natką, mielimy. Mieszamy z oliwą, curry, doprawiamy solą i pieprzem. Ziemniaki i marchew obieramy, płuczemy, kroimy w kostkę, gotujemy w osolonym wrzątku. Ziemniaki i marchew tłuczemy (ostudzone), dodajemy jajko, sól, mieszamy z mąką (partiami- w zależności od rodzaju użytych ziemniaków). Wyrabiamy ciasto. Formujemy wałki o średnicy 4 cm i kroimy na 4 cm kawałki. Farsz formujemy w kształt orzecha włoskiego, obtaczamy ciastem. Dokładnie zlepiamy. Knedle gotujemy w osolonym wrzątku do momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Podajemy z cebulą podsmażoną na oliwie.