Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie pasują do moich rolad śląskich i modrej kapusty ale również do wszelkich gulaszy i mięs z sosami.
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 301
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 149
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 557
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 301
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 149
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 557
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować posolone do miękkości. Ostudzić, przecisnąć przez praskę.
Podzielić ziemniaki na 4 części a w miejsce jednej z nich wsypać mąkę ziemniaczaną. Dodać surowe jajko i szczyptę soli.
Z podanych składników zagnieść, jednolite, miękkie ciasto. Z niego formować kuliste, lekko spłaszczone kluski, robiąc palcem dziurkę (na sos :))
Gotować w osolonej wodzie, 7 minut od wypłynięcia na wierzch. Odcedzić. Podawać z sosem. Smacznego.