Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne :-)
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 30
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 218
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 269
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 30
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 218
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 269
Składniki
CIASTO NA KLUSKI:
Mleko podgrzać żeby było letnie i rozpuścić w nim drożdże. Do mleka z drożdżami dodać resztę składników i wyrabiać do uzyskania jednolitej konsystencji.
Odstawić do wyrośnięcia na ok godzinę w ciepłe miejsce. Po wyrośnięciu rozwałkować na grubość ok 1,5 cm i wycinać kluski. (Do środka można dodać np jagody).
Gotować na parze ok 8-10 minut.
SOS TRUSKAWKOWY:
Truskawki miksujemy (jeśli mieliśmy mrożone oczywiście najpierw rozmrażamy).
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem następnie dodajemy zmiksowane truskawki i delikatnie mieszamy.
Gotowe kluski polewamy sosem i wcinamy :-)
SMACZNEGO!!!