Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No to klops! I to pyszny. :)
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1065
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1065
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Składniki
Pieczarki obrać i pokroić w średniej grubości kostkę. Podobnie skroić cebulę.
Pieczarki, cebulę, groszek, jajka i przyprawy dodać do mięsa, wsypując 1/2 szkl. bułki tartej. Wyrobić elastyczną, zwartą masę. Powinna być taka, by "nie rozlewała się" po uformowaniu kuli. W razie potrzeby dodać bułkę tartą.
Z masy uformować klops, obtoczyć go w bułce tartej i włożyć go do naczynia żaroodpornego posmarowanego oliwą. Na wierzchu klopsa ułożyć pokruszony listek laurowy oraz rozsypać kminek. Naczynie przykryć.
Piec godzinę w temp. 150 stopni, termoobieg.
Podawać z surówkami. Smacznego. :)