Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna, zdrowsza wariacja na temat poczciwych mielonych :-). bez jajka i bułki za to z płatkami owsianymi. klopsy są soczyste, mięciutkie, smaczne, polecam :-)
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 297
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 512
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 297
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 512
Składniki
Płatki zalać wrzącą wodą. Odstawić aby nasiąkły i zmiękły. Cebule pokroić w kostkę i przesmażyć do zeszklenia, wystudzić. Mięso przełożyć do miski, dodać pokrojone w kostkę suszone pomidory, przestudzoną cebulę i płatki owsiane, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Dokładnie wyrobić. Z mięsa formować klopsy, lekko spłaszczając i smażyć je na rozgrzanym oleju po 3 min. z każdej strony. Przełożyć je do naczynia żaroodpornego i piec bez przykrycia ok. 30 min. w temp. 180 stopni. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :-)