Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki i łatwy w przygotowaniu, smaczny obiad
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 883
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 47
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 344
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 214
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 883
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 47
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 344
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 214
Składniki
Mięso przełożyć do miski, dodać jajko, pokrojone w kostkę suszone pomidory, troche bułki tartej i ewentualnie trochę wody, przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Dokładnie wymieszać. Uformować małe klopsiki i smażyć ze wszystkich stron do zbrązowienia. Przełozyć do naczynia żaroodpornego. Na tej samej patelni przesmażyć do zrumienienia cebulę i czosnek pokrojone w kostkę. Dodać pomidory z puszki i gotować kilka minut. Sos doprawić solą, pieprzem i bazylią. Gotowym sosem zalać klopsy i piec w temp. 180 stopni ok. 30 - 35 min. Podawać z ziemniakami, kaszą jaglaną lub ryżem. Smacznego :-)