Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała odmiana dla tradycyjnych mielonych
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 116
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 69
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 42576
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 116
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 69
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 42576
Składniki
Cebulę podsmażamy na maśle aż się zrumieni, dodajemy paprykę i podsmażamy aż będzie miękka. Dodajemy ugotowaną soczewicę razem to wszytko łączymy na małym ogniu aż powstanie jednolita konsystencja, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, kurkumą. Robimy małe kotleciki i obtaczamy w płatkach pszennych (wcześniej zmielonych), smażymy na oleju. Można podawać z kaszą, lub ryżem. Dla smaku ja podaję ze świeżo startą marchewką,