Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotleciki, które pasują do drugiego dania z dodatkiem ziemniaków bądź frytek i sałatki greckiej , mniaaam:)
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Składniki
Piersi z kurczaka kroimy, najlepiej na kwadraty 2-3 cm. Wrzucamy je do średniej wielkości miski. Dodajemy 2-3 łyżki majonezu i startego na średnich oczkach sera żółtego. Do tego wsypujemy 2 czubate łyżki mąki i pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia. Następnie dodajemy łyżeczkę przyprawy do mięs i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Pietruszkę szatkujemy i dodajemy do naszej masy:) Jeszcze raz mieszamy i odstawiamy na 10-15 min do lodówki. Na dobrze rozgrzany olej kładziemy nasze placki/kotleciki, najlepiej szeroką łyżką. Każdą ze stron smażymy na rumiany kolor:) Pychaaa..