Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące kotlety z kaszy jaglanej z dodatkiem salami, sera grana padano i włoskiej przyprawy aglione seasoning.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Kaszę jaglaną sparzamy wrzątkiem, by pozbyć się charakterystycznej goryczki. Gotujemy w osolonym wrzątku około 15-20 minut, kasza powinna być bardzo miękka.
Cebulę i salami kroimy w kostkę. Do malaksera wsypujemy starty ser, pokrojone salami i cebulę. Miksujemy. Składniki powinny się połączyć i stworzyć jednolitą masę.
Wszystkie składniki ze sobą mieszamy, aby uzyskać gładką gęstą masę. Doprawiamy do smaku przyprawami.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia za pomocą metalowej obręczy kształtujemy okrągłe kotlety. Pieczemy w 200 stopniach C około 20-25 minut. Podajemy z ulubioną sałatką warzywną.